Gordelbeschermers

Als aanstaande papa moet ik goed voorbereid zijn. Het kon natuurlijk niet gebeuren dat ik straks vers uit het ziekenhuis met een pasgeboren zoon sta te stuntelen met de Maxi Cosi. Daarom heb ik zondag geoefend. Riempjes vastklikken en vastzetten op de achterbank van de auto met de gordel om.

Dat viel trouwens nog best tegen, een Maxi Cosi in een Toyota Yaris. Met wat gewring kreeg ik hem op zijn plek. Hij paste nog net op de achterbank, maar dan prikt hij wel in de rug van de bestuurdersstoel. We waren nog zo blij met ons kleine autootje die we altijd nog wel kwijt konden op het laatst overgebleven kleine parkeerplaatsje. Onbegrijpelijk vond ik het dat iedereen zo’n bizar grote auto moest hebben. Moeten wij nu ook zo’n Espace?

Omdat het stoeltje tweedehands is, ontbrak een van de gordelbeschermers. Ik kon het natuurlijk niet over mijn hart verkrijgen dat dat arme kind straks met zijn schoudertjes tegen die scherpe, harde gordel aan moet zitten. Janneke had daar een stuk minder moeite mee, maar ik vond uitkomst bij Marktplaats. ‘Vlindertje’ had nog een reservesetje in de aanbieding.

3 thoughts on “Gordelbeschermers”

 1. Lieve Lieverd,
  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Sjoerd, wat een leuke naam! Echt zo eentje die goed is als je piep bent en als je 25 bent, 50 bent, 100 bent! Alle geluk en tot snel…en update je site…met foto’s, please X Mirjam, Sylvan en Evita

 2. Hoi Jeroen,

  Verveelde me wat op mijn werk en dacht eens kijken of Jeroen nog wat met zijn website doet. En jawel hoor. Leuk al die verhalen! Vooral mee door gaan. En nu ben ik vooral benieuwd hoe het is afgelopen met de MaxiCosi in de praktijk. Lukte het een beetje om Sjoerd zonder kleerscheuren naar huis te vervoeren?
  En wat een harde is die Janneke toch, geen gordelbeschermer nodig… het arme kind.

  Kirsten

 3. Hey hallo,
  Beetje rare vraag misschien, maar gebruik je het reservesetje gordels voor de maxicosi nog? Ben op zoek naar precies dit setje, maar nergens te krijgen. Jouw afbeelding komt naar als ik een zoekopdracht in google plaats, vandaar dat ik je maar mail. Ik ben benieuwd naar je reactie.

  Groet Louise Kerkdijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>